Welkom!

Mijn naam is Stijn Brinkhaus, 37-jaar oud, uit Schiedam. Ik heb een passie voor schrijven en hier begon ik dan ook al mee op jonge leeftijd, in mijn geboortestad Vlissingen. Vanaf mijn 15e groeide ik in deze stad op, met alles wat niet wit was: Turken, Marokkanen, Surinamers, Antillianen enz. Een geweldige tijd die een zeer positieve uitwerking heeft gehad op mijn ontwikkeling als mens en kijk op het leven. Toen ik 16 jaar (1998) was begon ik met vrienden mijn eigen rapteksten te schrijven en actief te rappen. HipHop domineerde vervolgens 12 jaar van mijn leven en betekende alles voor mij.

Onvergetelijk

Inmiddels had ik het Zeeuwse Vlissingen ingeruild voor een nieuw decor, Rotterdam (2000). Ik heb in deze prachtige stad, onder het pseudoniem Dutchman, een geweldige en onvergetelijke HipHop-tijd gehad, met optredens door heel het land, een eigen CD met releaseparty (2005), vele toffe samenwerkingen en zelfs een videoclip, op de destijds populaire muziekzender TheBox (weet je nog? Kon je je eigen video’s aanvragen met een clipcode!). Dit heb ik tot mijn 27e levensjaar (2007), met heel veel plezier, gedaan.

Transformatie

Gestopt met schrijven ben ik echter nooit, de vorm zou alleen veranderen. Ik was in de grote stad van jongen naar een volwassen man getransformeerd. Mijn interesses waren intussen, mede daardoor, erg breed geworden. Ik vind veel onderwerpen leuk, boeiend, leerzaam en interessant. Ook doe ik graag mijn eigen onderzoeken, om hier vervolgens over te schrijven.

Ik begon daarom, toen ik 28 was (2008), met het schrijven van (nieuws)artikelen en dit doe ik tot op de dag van vandaag. Schrijven is mijn grote passie, die ik nooit meer los zal laten.

Vanuit het hart

StijnSpreekt.nl is mijn eigen website, die sinds 2014 in de lucht is. Hierop post ik nieuws, artikelen, opiniestukken en achtergronden over uiteenlopende onderwerpen. Dit zijn onderwerpen die mij interesseren, boeien, bezighouden en ik vooral leuk vind om over te schrijven. Ik leef en schrijf vanuit passie, met een open mind en altijd vanuit het hart, simpelweg omdat ik niet anders kan.

Ik wens je heel veel leesplezier!