Een vrouwelijke collega heeft KFC-manager Marjorie Willems (55) vrijdagmorgen vermoord. Zo meldt het Korps Politie Suriname. Chawila R. (22) werd zondag omstreeks 23.50 uur aangehouden door rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten. Zij heeft intussen een volmondige bekentenis afgelegd.

Ontkenning

De politie meldt dat Chawila R. tijdens het onderzoek in beeld kwam als verdachte. In eerste instantie ontkende de verdachte elke betrokkenheid in deze levensberovingszaak. De feiten en omstandigheden wezen echter het tegendeel uit. De verdachte is na overleg met het openbaar ministerie in verzekering gesteld.

Ontslag

De Ware Tijd verneemt dat de jonge medewerkster al vroeg in het onderzoek als mogelijke verdachte in beeld kwam. Zij zou naar verluidt recentelijk op voordracht van de manager voor ontslag zijn voorgedragen, wat zij niet heeft kunnen verkroppen. Zaterdag werden alle medewerkers, inclusief de latere verdachte, naar het politiebureau afgevoerd voor verhoor.

Moord

Uit verklaringen van verschillende getuigen werd Chawila R., die bij het KFC-filiaal aan de Waterkant werkte, als potentiële dader aangewezen. Zo bleek zij op de fatale dag naar een van de filialen te hebben gebeld om te vragen waar Willems zich op dat moment bevond. Nadat zij vernomen had dat Willems zich aan de Wilhemniastraat bevond zou ze er naar toe zijn getogen waar ze de manager doodsloeg met een hamer en een verstelbare sleutel.

Facebook

Op haar Facebook-pagina heeft de verdachte op 7 juli een reactie van ontzetting over de moord gedeeld. De tekst luidt: “RIP. Mijn RGM mevrouw Marjorie. Gadoe sabie anga di sama sa doe a san ja.” De tekst is opgeluisterd met betraande schreiende emoji’s. Verder deelde zij die dag op haar pagina ook de berichtgeving over de moord en de mededeling van KFC dat “alle fillialen van KFC vandaag zijn gesloten”.

 

Nieuwsbericht overgenomen van De Ware Tijd.

 

(Foto) bronnen en/of meer informatie:

Photo Credit: Like_the_Grand_Canyon Flickr via Compfight cc

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.