Airbus A340-300

TUI zal in de aankomende zomerperiode de Airbus A340-300 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschapij (SLM) afhuren om vluchten mee te gaan uitvoeren naar Las Palmas (Gran Canaria) en Tenerife. De intensieve samenwerking met de SLM, die de internationale reisorganisatie eerder al aankondigde in het Torarica hotel, krijgt hiermee serieus vorm.

SLM-crew

Vanaf 6 juli zal TUI starten met chartervluchten vanaf Amsterdam naar de twee Canarische Eilanden. Het mooie is dat deze vluchten uitgevoerd gaan worden met een volledige SLM-crew. Dit betekent Nederlands sprekend personeel en dit is voor TUI uiteraard een fijne bijkomstigheid wat betreft de service naar de Nederlandse vakantiegangers. Twee keer per week, op de maandag en de donderdag, in de maanden juli en augustus, zal er gevlogen gaan worden naar Las Palmas. Één keer per week, op de dinsdagen, zal er een vlucht naar Tenerife de lucht in gaan.

tuifly, slm, surinaamse luchtvaart maatschappij, boeing a340, canarische eilanden

Als je een ticket boekt op de website van TUI, zie je dat de vlucht wordt uitgevoerd door SLM.

Capaciteitstekort

TUI kampt in de zomermaanden geregeld met capaciteitstekort en huurt deze vervolgens in om dit op te vangen. De Airbus van SLM telt 315 stoelen en voorziet hiermee, in ieder geval deels, in de oplossing.

Efficiënt

Normaliter vliegt SLM op de maandagen zelf de route Paramaribo – Amsterdam. Maar TUI zet in de aankomende zomermaanden op deze dag zijn eigen Dreamliner 787 in op de trans-Atlantische route, dus dan staat de Airbus van de SLM aan de grond op Schiphol. Voor de SLM is dit natuurlijk super efficiënt en voordelig. Dit brengt simpelweg geld in het laatje en het is goed voor de verdere ontwikkeling van het Surinaamse bedrijf.

 

 

(Foto) bronnen en/of meer informatie:

Starnieuws.com

Flickr.com 

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.