Negen touroperators stoppen per direct met trips aan te bieden naar de Raleighvallen en Voltzberg in Suriname. Willekeurige verhogingen van het boottransport, slechte service, onberekenbaar bedrag en het uitblijven van regulering door de overheid zijn de genoemde redenen.

Persbericht

Het Collectief van negen touroperators, waaronder Purity, Discover Suriname Tours & Travel, All Suriname Tours, Jenny Tours, Rainbow Tours, South west Expedition, Black Eagle Tours, Tourbox en Celestial Tours, heeft hier over een persbericht uitgedaan. Hierin zegt men dat zich “Meerdere gevaarlijke situaties hebben voorgedaan door slecht onderhoud van boten en machines, waarbij toeristen halverwege stranden zonder enige vorm van communicatie”.

Bootverbinding

Om de Raleighvallen en Voltzberg in het Centraal Natuurreservaat te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van een bootverbinding vanaf het dorp Witagron. Locals onderhouden deze boten en route, die volgens het Collectief behoorlijk te wensen overlaat. “Daarbovenop is er een illegaal bootkartel in het leven geroepen in het dorp dat werkt aan prijsopdrijving en een vrije markt in de weg staat”.

Woekerprijzen

Het Collectief claimt dat dat de touroperators verplicht worden om tegen woekerprijzen de bootdiensten af te nemen en zij pikken dit niet langer. “In het belang van de veiligheid van de toerist, is besloten om deze tour tot nader order stop te zetten”. De maat is nu echt vol,” aldus de touroperators. De Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) is inmiddels op de hoogte gesteld, maar heeft nog geen uitspraken gedaan.

 

 

(Foto) bronnen en/of meer informatie:

www.starnieuws.com

Photo Credit: wjvdv Flickr via Compfight cc

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.