Je eigen duikuitrusting, surfplank, golftas, ski’s of fiets mee het vliegtuig in? Geen probleem. Maar let bij het vergelijken van je vliegtickets wel goed op de tarieven van je bijzondere bagage, zoals men deze noemt. Er is namelijk geen standaard richtlijn die luchtvaartmaatschappijen hiervoor hanteren. De prijzen lopen dan ook nogal uiteen, en niet zo een beetje ook.

Prijzig

Zo ben je bijvoorbeeld voor het vervoeren van je surfplank bij Eurowings € *100,- kwijt. En voor het vervoeren van je eigen fiets moet je bij KLM € 55,- afrekenen. Bij TUI betaal je voor je tweewieler € *35,-, maar op vluchten naar Suriname is dit maar liefst € *185,-. En om te beschikken over je eigen duikuitrusting op vakantie moet je bij American Airlines ook aardig diep in de buidel tasten met € *130,-. Dat zijn (bijkomende) kosten waar je niet echt blij van wordt.

* Op basis van een enkele reis

Voordeligst

Het voordeligst ben je uit met Corendon, en met name Turkish Airlines. De duikuitrusting mag bij Turkish Airlines gratis mee naar bekende duiklocaties, zoals Seychellen, Malediven, Hurghada en Sharm El Sheikh. Golfspullen en wintersportuitrusting (zoals ski’s) mogen eveneens gratis en voor niets mee.

Het enige waarvoor betaald dient te worden bij de Turkse maatschappij is het vervoer van je surfplank en fiets. De kosten hiervan zijn € *30,- en in vergelijking met andere luchtvaartmaatschappijen is dit zeer schappelijk.

* Op basis van een enkele reis

 Onderzoek

Vliegticket-vergelijker TIX.nl deed onderzoek naar de kosten van bijzondere bagage bij 18 grote luchtvaartmaatschappijen. Zie onderstaande schema met de resultaten. Check check, double check!

bijzondere bagage, vliegtuig, vliegen, luchtvaartmaatschappijen, kosten, luchthaven, schema

 

 

(Foto)bronnen en/of meer informatie:

blog.tix.nl
Schiphol.nl

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.