Afgelopen donderdagavond, 27 juli 2017, is de Airbus A340 van de SLM na landing op Schiphol, door een technisch mankement, plotseling komen stil te staan tijdens het taxiën naar de gate. Het toestel voerde een chartervlucht uit voor TUI en kwam uit Las Palmas.

Weggesleept

Nadat het bijna een uur had stilgestaan, waardoor ook andere vliegtuigen geen doorgang konden vinden, werd het toestel weggesleept en naar de gate geloodst. De polderbaan, die op dat moment als landingsbaan fungeerde, werd al snel gesloten voor het overige vliegverkeer.

Vertraging

SLM hoopte het toestel tijdig te kunnen repareren voor de vlucht naar Paramaribo, die de volgende dag, vrijdag 28 juli 2017, om 15.15 uur op de planning stond. Dit is echter niet gelukt, want vlucht PY 993 liep 24 uur vertraging op en werd uiteindelijk vrijdagochtend geannuleerd.

Facebook bericht

SLM vraagt mensen om vandaag, zaterdag 29 juli 2017, na 13 uur de mediaberichten in de gaten te houden voor de nieuwe vertrek en aankomsttijden. Dit laten zij via een Facebook bericht weten.

Reizigers van deze geannuleerde vlucht kunnen een compensatie van € 600,- claimen door een luchtvaartclaim in te dienen. Dit kan via deze link.

slm, vertraging, paramaribo
Gehuurd toestel

Ook vandaag, zaterdag 29 juli 2017, staat er een SLM-vlucht naar Paramaribo gepland. Dit betekent dat er vandaag dus twee vluchten naar Paramaribo uitgevoerd moeten gaan worden.

SLM zal er alles aan doen om de Airbus A340 tijdig gerepareerd te krijgen om hier de zaterdagmiddagvlucht mee uit te kunnen voeren, zodat deze niet ook vertraging op loopt.

Voor de eerder vertraagde vlucht zal SLM een gehuurd toestel in moeten gaan zetten. Hier zal na 13 uur meer duidelijkheid over komen.

 

 

 

 

 

 

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.