Het neefje van de vrouw van president Bouterse, Ingrid Bouterse-Waldring, is aangenomen als gezagvoerder bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Er circuleren echter berichten op social media dat de president de SLM- directie onder druk heeft gezet om Robin Waldring aan te nemen. Robbi Lachmising, directeur van SLM, weerspreekt deze berichtgeving fel.

Leugen

Lachmising zegt tegen Suriname Herald dat dit “een pertinente leugen is. Waldring heeft gewoon gesolliciteerd. Daarnaast heeft hij alle testen nationaal en internationaal doorstaan. Niet omdat hij Waldring heet wil dat zeggen dat hij niet goed is. Robin ken ik heel goed, al vanaf de schoolbanken. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan in het Midden-Oosten. Bij Qatar Airways heeft die man behoorlijk werk verricht.  Er wordt nu een link gelegd, omdat hij Waldring heet en omdat hij een neefje is van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring”.

Ruime ervaring

Lachmising gaat verder en zegt dat “Surinamers moeten stoppen om met vuil naar elkaar te smijten. De president en zijn vrouw hebben hiermee niks te maken. 

Robin Waldring heeft in totaal 9500 vlieguren, waarvan hij 2000 vlieguren als gezagvoerder heeft gemaakt op een Boeing 737. Verder heeft hij 3000 vlieguren gemaakt op een Boeing 747. Met dit toestel heeft Waldring zowel passagiers als vrachtvliegtuigen gevlogen over de gehele wereld. Daar heeft hij zijn papieren niet kunnen halen, omdat de maatschappij waar hij vloog werd opgedoekt.

Goedkeuring

“Bij Qatar Airways heeft hij meer dan 2000 vlieguren. Na een paar maanden zou hij gezagvoerder worden op de Boeing 737. De andere 2500 uren heeft hij als copiloot gemaakt. Waldring is een Surinaamse jongen. Lachmising zegt dat de stukken van Waldring door de luchtvaartwaakhond Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS) zijn gecontroleerd. Uiteindelijk heeft CASAS hieraan goedkeuring gegeven”, aldus de SLM-directeur.

Robin Waldring zal per 1 mei aanstaande als gezagvoerder, op regionale routes, in dienst treden bij de SLM.

 

 

(Foto) bronnen en/of meer informatie:

Frans in Suriname Flickr via Compfight cc

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.