De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal de vertraagde vlucht van gisteren, woensdag 19 april, vandaag alsnog uitvoeren met een gehuurd toestel. De Airbus A340-300 heeft door Lufthansa een zogenaamde C-check (grote onderhoudsbeurt) ondergaan, maar bleek technisch niet in orde. De kist steeg tot twee keer toe op en moest beiden keren terugkeren naar Schiphol. Op 3000 meter heeft het toestel zelfs nog brandstof gedumpt.

Gestrand

Vele passagiers, waarvan een deel geboekt had bij TUI, raakten geïrriteerd. Zij hebben vele uren op de luchthaven en in het vliegtuig moeten wachten. Uiteindelijk kreeg men alsnog te horen dat de vlucht geannuleerd werd en vandaag, donderdag 20 april, zal vertrekken. Het was niet mogelijk om direct een ander toestel te huren, dus meeste passagiers zijn ondergebracht in hotels. Ook de passagiers in Suriname, die later op de dag met de Airbus weer terug zouden reizen naar Amsterdam, zijn gestrand.

Verontschuldigingen

SLM-directeur Robbi Lachmising zei tegen STVS dat er alles aan gedaan wordt om het vliegtuig vrijdag weer in te kunnen zetten. De SLM verontschuldigd zich voor al het oponthoud.

De vlucht met vluchtnummer PY993 zou vandaag om 10.20 uur moeten vertrekken, aldus SLM op zijn Facebook pagina.

 

 

(Foto) bronnen en/of meer informatie:

www.starnieuws.com

 

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.