Het parlement van Suriname, De Nationale Assemblee (DNA), wilt Facebook en andere social media aan banden leggen. “Het loopt de spuigaten uit. We moeten nagaan hoe de sociale media onder controle te krijgen”, zei NDP-fractievoorzitter André Misiekaba maandag.

Leidingwater

Hiermee doelde hij onder andere op de aanhoudende berichten op Facebook dat het leidingwater van de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij ( SWM) is verontreinigd. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen heeft bevestigd dat het drinkwater niet verontreinigd is en dat alle bronnen gecontroleerd zijn.

Onsmakelijk

Daarnaast heeft Misiekaba zelf, eveneens op Facebook, een bericht gelezen en een onsmakelijke foto gezien van een overleden persoon. De familie van deze persoon wist echter nog niets van het overlijden af, wat tot zeer heftige en schokkende situaties kan leiden.

Wet ‘Elektronisch handelsverkeer’

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons haalde aan dat het parlement niet voor niets de wet ‘Elektronisch handelsverkeer’ heeft aangepast. Hier zal nu gebruik van worden gemaakt om de sociale media aan banden te leggen. Wat de specifieke acties gaan worden om social media in Suriname te controleren is tot op heden nog niet bekend.

 

 

(foto) bronnen en/of meer informatie:

De Ware Tijd

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.