De TUI/SLM vlucht (OR301/PY9931) van Amsterdam naar Paramaribo die vandaag, maandag 31 juli, om 14 uur op de agenda stond is geannuleerd. Dit laat SLM weten op haar Facebook pagina. Ook TUI meldt dit op haar website.

De vlucht is verplaatst naar dinsdag 1 augustus 2017, 15 uur.

Paramaribo/Amsterdam

De TUI/SLM-vlucht (OR302/PY9942) van Paramaribo naar Amsterdam staat eveneens gepland op dinsdag 1 augustus, 21.30 (lokale Surinaamse tijd). Beiden vluchten zouden uitgevoerd worden met TUI’s Dreamliner 787.

Reizigers van deze geannuleerde vlucht kunnen kunnen een compensatie van € 600,- claimen door een luchtvaartclaim in te dienen. Dit kan direct online via dit formulier. Dit kan tot 5 jaar na data van de vertraagde of geannuleerde vlucht.

Technisch mankement

Gisteren, 30 juli 2017, viel er een TUI-toestel uit met een technisch mankement. Hierdoor liep een vlucht 24 uur vertraging op. De Dreamliner 787, die op de maandagen ingezet wordt voor vluchten van en naar Suriname, zal TUI vandaag inzetten om andere vluchten uit te voeren en te compenseren.

Door de drukke vakantieperiode is er geen andere Dreamliner beschikbaar en is TUI gedwongen de vlucht naar Paramaribo te annuleren.

Door de eerdere uitval van de SLM Airbus A340, die vandaag weer ingezet zal worden naar Paramaribo, is TUI gedwongen de vlucht naar Malaga vandaag eveneens te annuleren. Zij gebruiken normaliter op de maandagen de SLM Airbus voor hun chartervluchten.

Ander vluchtnummer

Zoals je ziet in onderstaand Facebook bericht heeft SLM het over vluchtnummer PY9941 en dit moet PY9942 zijn. Dit lijkt op een fout te berusten, want vluchtnummer PY9941 is nergens bekend.

LET OP! Dit is een nieuwe annulering en dus niet de geannuleerde vlucht van vrijdag 28 juli 2017. Deze vertrekt vandaag, maandag 31 juli, om 15.15 uur.

Twee keer binnen een week

Dit is de tweede keer binnen een week tijd dat er een vlucht naar Paramaribo geannuleerd wordt. Afgelopen donderdagavond kwam de Airbus A340 van SLM stil te staan op de landingsbaan op Schiphol. Het toestel kampte met technische problemen en moest weggesleept worden. Tijdige reparatie was niet haalbaar en uiteindelijk moest de vrijdagvlucht geannuleerd worden.

 

 

 

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.