Opnieuw is er een KLM-toestel met vluchtnummer KL 714 gestrand op de Surinaamse luchthaven Zanderij. Alle passagier die dinsdagavond vanuit Paramaribo naar Amsterdam zouden vliegen zijn ondergebracht in een hotel.

Oorzaak

De oorzaak is een technisch mankement, maar KLM wil niet prijsgeven waar het probleem precies ligt. Dit valt te lezen op de luchtvaartwebsite Up in the Sky. Het toestel zal vandaag (woensdag 17 mei 2017) om 19.55 uur (lokale Surinaamse tijd) alsnog vertrekken.

Compensatie

Passagiers van deze vlucht hebben naar alle waarschijnlijkheid recht op een compensatie van € 600,- per persoon en zij kunnen deze claim HIER direct indienen of HIER klikken voor meer informatie.

Technische mankementen

De laatste tijd kampt KLM geregeld met vertragingen door technische mankementen aan diverse toestellen.

Eerder deze maand moest een KLM Boeing 777 noodgedwongen een aantal dagen in Hongkong bivakkeren, omdat de rechter motor kapot was. Begin april stond er een KLM Boeing 787 een week lang aan de grond in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro en op 11 april was een KLM-vlucht, ditmaal een Boeing 747, van Amsterdam naar Paramaribo, eveneens door een technisch mankement, met 24 uur ernstig vertraagd

 

 

(Foto) bronnen en/of meer informatie:

Photo Credit: Boris Samoylenko Flickr via Compfight cc

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.