De, wegens een technisch mankement, geannuleerde vlucht naar Paramaribo (PY993) van vrijdag 28 juli 2017 zal aanstaande maandag, 31 juli 2017, uitgevoerd worden. Het zelfde geldt voor de terugvlucht naar Amsterdam (PY994). Dit heeft SLM laten weten, middels een persbericht op hun Facebook pagina.

Vakantieperiode

In het persbericht is te lezen dat er ‘intensief zoekwerk is verricht naar een vervangend vliegtoestel’. Maar door de drukke vakantieperiode is het SLM niet gelukt om eerder dan maandag een ander toestel te huren. Verder biedt de Surinaamse vliegmaatschappij aan al haar passagiers haar verontschuldigingen aan voor het ontstane ongerief.

Gerepareerd

De kapotte Airbus A340 is inmiddels weer gerepareerd en vlucht PY993 naar Paramaribo van vandaag, zaterdag 29 juli 2017, vliegt volgens schema. Het toestel kan dus maandag gewoon weer ingezet worden.

Compensatie claimen

De passagiers van de geannuleerde vlucht (PY993) van vrijdag 28 juli 2017 kunnen via de Europese wetgeving een compensatie van € 600,- claimen door een luchtvaartclaim in te dienen. Dit kan direct via deze link.

Vertrek niet-EU-land

De passagiers van de eveneens geannuleerde terugvlucht (PY994) vanuit Paramaribo kunnen deze € 600,- niet claimen. Dit heeft te maken met het feit dat SLM geen Europese luchtvaartmaatschappij is en vanuit een niet-EU-land vertrekt.

De SLM heeft daardoor niet direct met Europese wetgeving te maken en hoeft deze dan ook niet na te leven. De SLM werkt met een coulance van maximaal  50,-, maar dit is geen recht.

Claimen bij SLM kan dus alleen wanneer het vanuit Amsterdam, of andere Europese luchthaven, vertrekt.

 

 

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.