Mocht Feyenoord aanstaande zondag (7 mei 2017) winnen bij Excelsior, dan kroont het zichzelf tot landskampioen van het seizoen 2016/2017. Feyenoord zal dan de volgende dag (8 mei 2017), om 12 uur, gehuldigd worden op de Coolsingel in Rotterdam.

De Gemeente Rotterdam heeft echter zojuist laten weten dat er een maximale capaciteit op de Coolsingel geldt. Deze capaciteit bedraagt slechts 100.000 man. Tsja, ik denk dat je geen wiskundige hoeft te zijn om te weten dat dat bij lange na niet voldoende is voor een Feyenoord huldiging, zeker niet na een droogte van 18 jaar.

feyenoord huldiging, coolsingel, binnenrotte, rotterdam, 8 mei 2017, kampioen-

Bron: www.rotterdam.nl

Als we even teruggaan in de tijd. Toen Feyenoord gehuldigd werd na het winnen van de Europa Cup 1, in 1970, meldde zich 200.000 man op de Coolsingel. En toen Feyenoord de landstitel pakte, in 1993, meldde zich eveneens 200.000 man. En in 1999, toen Feyenoord voor de laatste keer de titel binnen sleepte, kwamen er maar liefst 250.000 zielen naar de inmiddels heilige plek voor elke Feyenoord supporter. Dit is te lezen op de website van het Rotterdamse stadsarchief.

En nu wilt men, na 18 jaar titelloosheid, slechts 100.000 man toelaten op de Coolsingel? Dat klinkt voor mij een beetje als vragen om problemen.

De Coolsingel zal ingedeeld worden in 8 vakken, zoals op onderstaande afbeelding te zien is. Daarnaast zullen er op de Binnenrotte ook nog 2 vakken gemaakt worden en hier is plaats voor 40.000 man. In totaal is er dus een capaciteit van 140.000 man.

feyenoord huldiging, coolsingel, binnenrotte, rotterdam, 8 mei 2017, kampioen

Verder laat de Gemeente Rotterdam tegen Feyenoord fan-website FR12.nl weten:

“In verband met de verwachte drukte voor het Stadhuis worden er op de Coolsingel meerdere videoschermen geplaatst”, aldus de gemeente. “Op de hele Coolsingel is het dus mogelijk om de huldiging live mee te maken. Mocht de Coolsingel vol zijn, dan is op de Binnenrotte een extra locatie met schermen ingericht”.

feyenoord huldiging, coolsingel, binnenrotte, rotterdam, 8 mei 2017, kampioen--1

“Het evenemententerrein op de Coolsingel heeft een capaciteit van maximaal 100.000 mensen. Met de Binnenrotte erbij is er ruimte voor zo’n 140.000 mensen. Er kan maar een maximaal aantal mensen op het evenemententerrein op de Coolsingel toegelaten worden. Vol is vol. Op de Binnenrotte is een extra evenementenlocatie ingericht. Daar kan op groot scherm meegekeken worden”.

Het meenemen van alcoholische drank en vuurwerk is verboden. “Bij horecapunten op het Stadshuisplein is het mogelijk om drank te bestellen. Let op: dit vak is alleen toegankelijk via ingang B”.

Ik heb er enorm veel zin an, maar ik hou een beetje mijn hart vast.

 

 

(Foto) bronnen en/of meer informatie:

www.rotterdam.nl

www.FR12.nl 

pbelskamp Flickr via Compfight cc

lien.mike Flickr via Compfight cc

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.