Gister, 3 juli 2017, vertrok de eerste vlucht van TUI met eindbestemming Suriname. Deze vlucht, met vluchtnummer OR301, werd uitgevoerd met de prachtige Boeing 787 Dreamliner. Dit relatief nieuwe en moderne toestel vliegt een stuk fijner en ontspannender dan de verouderde toestellen van de KLM en SLM op deze route (Boeing 747 en Airbus A340).

Vertrek en aankomst

Om 14.31 uur (Nederlandse tijd) klapte de wielen van het toestel in op Schiphol en zette het koers richting Paramaribo. Om 23.37 uur (18.37 lokale tijd Suriname) uur klapte de wielen van de Dreamliner weer uit om het toestel veilig aan de grond te zetten op de luchthaven van Suriname, Zanderij. 9 uur en 6 minuten deed het toestel uiteindelijk over 7524 km.

Feestelijk onthaald

Passagiers van de vlucht werden verrast met een TUI goodiebag, een leuke attentie van Schiphol en een officieel certificaat van de eerste vlucht. Ook kreeg het toestel een traditioneel watersaluut van de Surinaamse brandweer.

Arjan Kers (General Manager TUI Nederland), Robbie Lachmising (CEO SLM) en Roy Liew A Sie (Consul Generaal Suriname in Nederland) zaten alle drie aan boord op de inaugurele vlucht.

Eerste TUI vlucht feestelijk onthaald op luchthaven Suriname

CEO van SLM, Robbie Lachmising (rechts in zwart), samen met Arjan Kers (links in grijs), General Manager van TUI Nederland, de piloten en crewmembers vlak voor vertrek op Schiphol.

Video

De landing van TUI’s Dreamliner 787 werd vanuit de verkeerstoren op Zanderij gefilmd, wat voor de vliegtuigliefhebber, zoals ik, altijd mooi is om te zien. Zie onderstaande twee video’s.

Uitbreiding

Vanaf april 2017 is TUI begonnen met het uitbreiden en promoten van Suriname als vakantiebestemming. Zij bieden hotels, resorts en rondreizen aan. De prachtige natuur van Suriname kan nu makkelijk gecombineerd worden met een strandvakantie naar Curaçao.

Wil jij ook graag met TUI’s Dreamliner 787 naar Suriname vliegen? Boek dan jouw vertrek op de maandagen. Tot en met oktober 2017 zal je dan met de Dreamliner 787 van TUI vliegen.

 

 

 

(Foto)bronnen en/of meer informatie:

TravelPro.nl

Up In The Sky

 

 

 

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.