TripAdvisor, die zegt de grootste reiswebsite ter wereld te zijn, heeft zijn top 10 beste vliegtuigmaatschappijen bekend gemaakt. Het reisplatform, waar inmiddels al meer dan 450 miljoen mensen hun reiservaringen en beoordelingen hebben gedeeld, heeft de afgelopen 12 maanden alle reisdata verzameld die haar gebruikers hebben ingediend. Daaruit is een Europese en een wereldwijde top 10 beste vliegtuigmaatschappijen gekomen.

Dus mocht je nog reisplannen hebben, dan kan deze lijst wellicht een waardevol hulpmiddel zijn. Voor de duidelijkheid: deze lijst is dus volledig gebaseerd op gebruikerservaringen en beoordelingen van mensen zoals jij en ik.

Emirates

Emirates is, niet geheel verrassend, de grote winnaar, wereldwijd. De in 1985 opgerichte vliegmaatschappij uit Dubai, die begon met slechts twee vliegtuigen, is onder andere de beste als het op 1e klas reizen aankomt. Ook zijn zij, op servicegebied, de beste in de categorie Economy Class.

Emirates werd door reizigers als uitstekend beoordeeld op het gebied van beenruimte, klantenservice, hygiëne en het entertainmentsysteem aan boord (onder andere muziek en film) en hielt hierdoor Singapore Airlines achter zich.  Het Braziliaanse Azul kwam op een verrassende derde plek.

tripadvisor, beste vliegtuigmaatschappijen, top 10, emirates, europa, wereldwijd

1e klas stoel bij Emirates.

Europa

In de Europese top 10 staat het Russische Aeroflot op nummer één. Een knappe prestatie. Ook Turkish Airlines scoort weer prima met een tweede plek. Onze eigen KLM zien we ook terugkomen op plek drie. KLM valt dus wereldwijd goed in de smaak en dat is mooi om te zien. Zie hieronder de volledige top 10 van beiden.

Top 10 beste vliegtuigmaatschappijen (wereldwijd)

1. Emirates, Verenigde Arabische Emiraten

2. Singapore Airlines, Singapore

3. Azul, Brazilie

4. JetBlue, Verenigde Staten

5. Air New Zealand, Nieuw-Zealand

6. Korean Air, Zuid-Korea

7. Japan Airlines, Japan

8. Thai Smile, Thailand

9. Alaska Airlines, Verenigde Staten

10. Garuda Indonesia, Indonesië

Top 10 beste vliegtuigmaatschappijen (Europa)

1. Aeroflot, Rusland

2. Turkish Airlines, Turkije

3. KLM Royal Dutch Airlines, Nederland

4. Lufthansa, Duitsland

5. Swiss International Air Lines, Zwitserland

6. Virgin Atlantic, Engeland

7. Finnair, Finland

8. Austrian Airlines, Oostenrijk

9. Aer Lingus, Ierland

10. Icelandair, IJsland

 

 

(Foto) bronnen en/of meer informatie:

TripAdvisor.com

Fly Roni Flickr via Compfight cc

Burmarrad Flickr via Compfight cc

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.