Als je baby constant maar blijft huilen, terwijl jij alle dingen hebt gedaan die je kan doen, dan zou het zomaar kunnen dat je baby te maken heeft met buikkrampjes. Dit is erg vervelend, zowel voor de baby als voor de kersverse mama en papa. Je kan je er behoorlijk machteloos onder voelen en het kan stressvolle situaties veroorzaken.

buikkrampjes, pijn, baby, zuigelingen, mama, papa, orthiflor start, probiotica!-

Mijn pasgeboren neefje had ook behoorlijk last van buikkrampjes. Een vriendin van mijn zus gaf haar een tip en binnen 24 uur was hij van zijn buikkrampjes af. Buikkrampjes komen overigens erg vaak voor en kunnen al beginnen bij baby’s van 2 à 3 weken weken oud en kunnen aanhouden tot wel 3 à 4 maanden.

Ik weet van een Surinaamse oma dat er een goed werkend kruiden/plantenthee bestaat tegen buikkrampjes bij baby’s. Maar de ingrediënten hiervoor zijn lang niet voor iedereen makkelijk te verkrijgen (import uit Suriname). Daarnaast zijn velen niet bekend met Surinaamse kruiden en plantenpreparaten, dus geef je dit ook niet zomaar aan je pasgeboren baby. Dus we houden het even op de meer toegankelijke manier. Maar voor ik mijn oplossing met je deel, geef ik je eerst even wat extra informatie die goed en handig is om te weten als ouder.

Hoe ontstaan buikkrampjes?

Als de baby in de buik (baarmoeder) ligt is het op de meest veilige plek denkbaar. Het is een steriele plek waar het beschermt wordt van alle gevaren van buitenaf. Zodra de baby geboren wordt, komt het in aanraking met allerlei verschillende micro-organisme, zoals bacteriën en gisten. De darmflora is nog erg zwak en moet nog flink aangesterkt worden. Ook moeten de darmen van de baby wennen aan de nieuwe voeding en het verteren hiervan. De kans is dus aanwezig dat je baby in deze periode last krijgt van buikkrampjes. Buikkrampjes beginnen vaak een half uur tot een uur na de voeding en kunnen naarmate de dag vordert verergeren.

buikkrampjes, pijn, baby, zuigelingen, mama, papa, orthiflor start, probiotica!---

Wat zijn de symptomen van buikkrampjes?

De symptomen van buikrampjes kan je herkennen aan onder andere:

  • Hard en ontroostbaar huilen (vaak met gebalde vuistjes)
  • Onrustig en constant bewegen
  • Overstrekken van het lichaampje
  • Windjes laten
  • Trappelen van de voetjes

buikkrampjes, pijn, baby, zuigelingen, mama, papa, orthiflor start, probiotica---

Wat kan je er zelf tegen doen?

Mijn zus kreeg dus een tip en binnen 24 uur was mijn neefje van zijn buikkrampjes af. Het wondermiddel? Orthiflor Start van het merk Orthica. Hier was zij enorm over te spreken en daarom deel ik deze tip ook graag met jou. Orthiflor Start is een probiotica voor moeder en kind. Dit betekent dus dat de mama deze probiotica ook preventief kan innemen om buikkrampjes van de baby na de geboorte te voorkomen. Het is een voedingssupplement (poeder) die bestaat uit drie verschillende bacteriestammen. Deze stammen komen van nature voor in de darmen en deze ondersteunen de darmflora van de baby. Deze bacteriestammen zijn:

  • Bifidobacterium bifidum
  • Bifidobacterium infantis
  • Lactococcus lactis

Orthiflor Start kan gebruikt worden tijdens de laatste zes weken van de zwangerschap en bij zuigelingen vanaf de geboorte, tot de leeftijd van 1 jaar.  Het bevat geen gluten, lactose, soja-eiwit, sacharose, synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen en is geschikt voor vegetariërs.

Gebruik en dosering

De aanbevolen (dag) dosering van Orthiflor Start is 3 gram, dit zijn 2 maatschepjes. Je kan deze toevoegen aan de afgekolfde borstvoeding, opgewarmde flesvoeding of kleine hoeveelheid gekookt en afgekoeld water (temperatuur maximaal 37 °C). Niet langer dan 5 minuten laten staan. Aanbevolen (dag) dosering niet overschrijden.

Disclaimer van de fabrikant: “Bij gebruik door zuigelingen jonger dan zes weken of bij zuigelingen die onder artsenbehandeling staan, is deskundige begeleiding noodzakelijk”.

Waar te koop?

Orthiflor Start (42 gram inhoud, genoeg voor 14 dagen) is online verkrijgbaar bij Bol.com en kan besteld worden via de hier onderstaande link.

 

(Foto) bronnen en/of meer informatie:

M&R Glasgow Flickr via Compfight cc

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.