De Islamic Development Bank (IsDB) heeft in Saoedi-Arabië een renteloze lening van $ 35 miljoen toegekend aan Suriname. De lening zal gebruikt worden om het tekort aan betaalbare woningen in het land op te lossen. Dit was een belangrijk speerpunt tijdens de campagne van president Bouterse.

Afgerond

De deal is afgelopen maandag, tijdens de 42e bijeenkomst van de IsDB in de Saoedische stad Djedda, afgerond. Zowel Minister van Financiën van Suriname, Gilmore Hoefdraad, als Dr Anwar Lall Mohamedde, gouverneur van Suriname en verbonden aan de bank, waren hierbij aanwezig. De IsDB heeft, naast het verstrekken van kredieten, ook een assisterende en adviserende rol aan Suriname, met als doel om het land op verschillende gebieden te laten ontwikkelen.

Investering

Suriname heeft een lange geschiedenis met de IsDB. Het land is al sinds 1997 lid en heeft, op meerdere fronten, behoorlijk geïnvesteerd om de banden met de bank aan te sterken. Met regelmaat worden er ambtenaren van de IsDB uitgenodigd in Suriname, en ambtenaren uit Suriname bezoeken eveneens regelmatig bijeenkomsten van de bank. Suriname onderhoud daarnaast nauwe banden met islamitische takken van de IsDB in Azië, Afrika en Arabië.

Op de agenda

Naast het (betaalbare) huizenproject staan er nog meer projecten op de agenda, namelijk een groot project die de gezondheidszorg een boost moet gaan geven, verbetering van de infrastructuur, een nieuw ontwerp voor het Academisch Ziekenhuis en twee projecten in het onderwijs.

 

 

(Foto) bronnen en/of meer informatie:

Caribbeannewsnow.com

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.