Voorlopig gaat er een pijnlijke streep door het gevecht van Badr Hari (32) tegen Rico Verhoeven. De Marokkaanse kickbokser is vandaag definitief veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan 10 voorwaardelijk. Na aftrek van het voorarrest blijven er nog zes maanden celstraf staan. Badr Hari werd schuldig bevonden aan de zware mishandeling van de inmiddels overleden zakenman Koen Everink in de Amsterdam Arena en een poging tot zware mishandeling met een kapotgeslagen glas in de club Jimmy Woo, eveneens in de hoofdstad.

Uitlevering

Bénédicte Ficq, de advocaat van Badr Hari, laat aan NU.nl weten dat hij op dit moment nog in Marokko zit. Zij zal een aanvraag gaan doen om hem uit te leveren, zodat hij in Nederland zijn straf uit kan zitten. Het Ministerie van Justitie zet dit proces normaliter in gang en hier kunnen enige weken overheen gaan. Verwacht wordt dat Badr Hari snel zijn straf zal gaan uitzitten.

Schadevergoedingen

De Amsterdammer werd in oktober 2015 in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Hij moest tevens 45.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

Geen reactie Verhoeven

Badr Hari zei recent nog tegen BloodyElbow dat hij verwacht in mei of juni klaar te zijn voor de rematch tegen Verhoeven. Dit gevecht is dus voorlopig van de baan. Volgens het Algemeen Dagblad wilde Rico Verhoeven vandaag niet reageren op de uitspraak van de Hoge Raad in Den Haag.

 

 

(Foto) bronnen en/of meer informatie: 

NU.nl
Photo Credit: Bobtom Foto Flickr via Compfight cc

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.