Tijdens de ramadan wordt het vasten dagelijks, na zonsondergang, onderbroken voor een uitgebreide maaltijd: de iftar. Dit wordt veelal met familie en vrienden gedaan.

De ramadan loopt van 27 mei t/m 24 juni 2017. Hieronder 14 prachtige kiekjes hoe men over de hele wereld samenkomt om te eten.

Deze familie breek het vasten op de eerste dag in het al-Khazir vluchtelingenkamp bij Mosul in Irak. Karim Sahib/AFP.

Onder toeziend oog van de oproerpolitie wordt op straat nabij het Taksimplein in Istanbul de iftar gegeten. Yasin Akgul/AFP.

Indiase moslims in Guwahati zetten maaltijden klaar voor de iftar. Biju Boro.AFP.

Iftar in de Jama Masjid moskee in de oude stadswijk van Delhi, India. Adnan Abidi/Reuters.

Iftar in de Saoedische hoofdstad Riaad. Fayez Nureldine/AFP.

Een ontheemde Iraakse familie nuttigt een eenvoudige maaltijd als iftar in al-Khazir vluchtelingenkamp bij Mosul in Irak. Erik De Castro/Reuters.

Inwoners van de door rebellen gecontroleerde stad Douma, bij Damascus in Syrië, eten te midden van de puinhopen aan lange tafels gezamenlijk de iftar. Hamza Al-Ajweh/AFP.

Een man in historische Ottomaanse kleding bij het breken van het vasten in het district Sultanahmet in Istanbul. Lefteris Pitarakis/AP.

In het Abo Shouq vluchtelingenkamp in Darfur, Soedan bereiden vrouwen het voedsel voor de iftar. Mohamed Nureldin Abdallah/Reuters.

Na zonsondergang eten kledingverkopers voor hun winkels in Kolkata, India gezamenlijk de iftar. Rupak De Chowdhuri/Reuters.

De Marokkaanse koning Mohammed VI en zijn echtgenote prinses Lalla Salma ontvangen Emmanuel Macron en diens vrouw Brigitte Trogneux aan tafel voor de iftar, bij het bezoek van de Franse president op 14 juni. Abdeljalil Bounhar/Reuters.

Een Vrijwilliger bij een heiligdom in Dhaka, Bangladesh prepareert maaltijden voor de inwoners. Munir Uz Zaman/AFP.

In de stad Diyarbakir in Turks Koerdistan wachten mensen op de start van de iftar af die georganiseerd is door de pro-Koerdische partij HDP. Ilyas Akengin/AFP.

Een stelletje geniet van de iftar met uitzicht op de skyline van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Manan Vatsyayana/AFP.

Stijn Brinkhaus

Ik ben Stijn Brinkhaus, 37 jaar oud, uit Schiedam. Ik ben een schrijver in hart en nieren en dat doe ik dan ook enorm graag en veelvuldig. Ik heb het hart op de tong, ben filosofisch ingesteld en als ik iets echt wil komt 'nee' niet in mijn woordenboek voor. Soms een tikkeltje ongeduldig en verder gek op reizen, cultuur, sport, muziek, voetbal, de natuur, dieren, slapen, lekker (gezond) eten en wandelen.